.

.

24 November 2015

Sumbung, Sumbing, Sumbang, Sumbeng.

Some people are born arrogant, stupid and loveless.

They are born to give hopes to other people -

"There is always other people that is always badly corroded and always deteriorated."

Humanity are sorry and pleased for you.

Thank you arrogant people - like you.

p/s: Bukan senang aku nak tulis poem bahasa inggeris ni.

23 November 2015

3 Months to Go For The Little Monster.

Percayalah, there are more to think when you are married.

Baju sendiri pun berbulan tak terbeli baru. Tak apa, asalkan baju isteri menjadi kewajipan untuk di adakan.

Sekarang baju anak pula. Botol susu. Blanket. Seriously so many things. Dari sekecil barang sehingga ke sebesar stroller.

Nasihat aku, untuk orang yang mendapat anak pertama, buy what is necessary. Sort them ikut priority.

Nak tahu apa? Kejap aku list.



Mula-mulat aku menjerit jugak tengok list macam ni. Kusut kepala? Not much now. Alhamdulillah Wani pun kerja and she is not wife yang semua terletak pada suami. Dia tahu line. Dan dia 100% support. That is how relationship's jigsaw should be. Belajar dari ZERO.

Ohh little monster, please be good to us!

p/s: kebahagiaan, kedukaan, kebencian, kecintaan, hanya kita sahaja yang tahu. Tulis lah macam mana di blog, tapi akhirnya berbalik kepada kita bagaimana untuk menafsir sesuatu. Dan sesuatu itu yang melambangkan diri kita sendiri. So, senyum selalu!

12 November 2015

Nasihat Aku

Hey you,

Percayalah, pedulikan apa orang kata. Terlampau peduli tu buat kita tak bergerak dan rasa dihantui oleh diri sendiri. Buat ni cuak. Buat tu cuak. Kadang-kadang kau perlu gamble je.

Aku bukan selalunya gembira. Kau pun. Aku tau. Tapi nasihat aku, pedulikan. Gembira tu hadiah. Kalau tak susah macam mana nak hadiah?

Aku tak tahu kau baca tak. Tapi tulus ikhlas (ecewah) nasihat, pedulikan apa pandangan orang. Set target. Kejar target tu. And yang lain, hanya picisan. Sebab apa? Sebab kau ada target.

Untuk kau dan semua pembaca (yang masih membaca).

03 November 2015

Cover Song Laki Bini.

This is the first cover from us.

Ayat dia lepas dengar balik recording tu,

"Saya dah boleh buat album ni."

Haha, ya lah sayang. Risau nanti dia addict nak record lagu ja.

Macam aku dulu.

Tapi okay lah. Benda aku pun minat. Hehe.