.

.

31 October 2014

Kehidupan Sehingga Oktober 2014.

  1. Kenapa 2015? 2015 is a very great year, InsyaAllah. I'm getting married next year.
  2. Baru aku tahu susah payah nak setup family sendiri. Senang lagi nak format komputer, obviously.
  3. Kerja okay-okay sahaja. But, no time to stop thinking about making side income.
  4. Sejak duduk Manjung, i got more time for myself sebab sini takde entertaiment dari segi kawan-kawan ajak melepak hari-hari.
  5. Kalau ada pun yang ajak seminggu sekali aku join sebab every fucking cent count. Masuk tabung membina family.
  6. Aku harap aku tak perlu sampai kena jual semua barang muzik aku. Kalau jual, tiga pat ribu dah confirm. Tapi aku takmau! Asset tu!
  7. Lelaki, masa belajar jangan jadi macam aku, jiwang tak tentu hala nak makwe nak bercinta macam monyet tapi takde action untuk future wife kau - simpan lah sikit-sikit nanti senang.
  8. Aku tak membantah duit hantaran. Kenapa? Bukan menyusahkan, tapi lelaki perlu rasa susah sikit nak setup family. Tapi janganlah sampai membebankan.
  9. Logiknya, benda mudah dapat ni, manusia tak berapa nak hargai. Benda yang bersusah payah ni buat kau ingat sikit. 
  10. Lagipun apa yang aku buat ni boleh continue untuk memastikan ekonomi keluarga yang mantop! Tak semestinya untuk kahwin saja.
  11. Cut! Cut! Cut! Semua benda yang tak perlu, kena cut. Korban tu woi!
  12. Dari poin 1 sehingga poin 12 ialah pasal aku nak kahwin. Hahaha.
  13. Muzik? Aku dah tak jamming untuk satu jangka masa yang lama. Love to comeback dalam dunia muzik.
  14. Writings? Yeah, tiap hari aku menulis. November dapat feedback yang sangat power. Hari Ini Kita Menang so-so, tapi aku yakin akan melonjak. Rezeki tak mungkin tersalah alamat!
  15. Sekarang aku dengan Alexia Aqram sekali lagi menggila dengan projek baru kami, novel. InsyaAllah. Entah bila siap taktau.
  16. Apa lagi kau nak tau?
  17. Konklusi, aku punya hidup yang power sekarang ni. Masalah ada, tapi yeah, Tuhan tolong apa?

Enjoy life! Asyik mengomel pasal life tapi kau tak buat apa-apa untuk enjoy life tu, buat mende? Mengomel pasal rezeki? Rezeki tu subjektif. Dan dia tak pernah salah alamat. Dia akan sampai bila dia nak sampai. Percaya.

Enjoy life tak semestinya kena ada duit. Semuanya sudah diatur. Percaya dan terus gerak!