17 March 2016

Tanam Tebu.

Dear boys,

Menanam tebu di bibir don't make you kedap kasih sayang. Especially for girls yang dah berumur 25 years old and above. They don't eat tebu di your bibir only. They eat your responsibility.

Show responsibility. Grow responsibility. Tanggungjawab dengan Tuhan terutamanya. Dengan keluarga keduanya. Tempat kerja seterusnya. Tanggungjawab terhadap diri sendiri antaranya. And then of course responsiblity towards her. But it come later after those yang aku dah sebut tadi. Bila dah jadi bini baru dia naik sikit tangga.

Think boys. Think!

Girls need a man. Not an imaginary Kpop boyband.


25 February 2016

Little Monster



8.07 pagi
24 Februari 2016
2.95 kg

Terima kasih Hazwani.


Bagaikan sinar kehadiranmu
Ikutilah kataku
Patuhi kata ibumu
Besarlah jadi raksa

Bisikan ayatul qurani
Menjadi pegangan sampai mati
Biarkan mereka sedar
Tiada ribut yang kau gentar
Kita akan selalu sama

Bulan matahari
Kau ku lindungi
Walauku telah tiada
kau kan elok saja
kerna
Tuhan kan ada.
Lelapkan lah seketika
Usahlah risaukannya
Kau kan elok saja

Ketika langkahmu terhenti
Tersesat jalan kau sendiri
Ingatlah pesanku
Tadahlah pada yang satu
Langkah kan sempurna

01 February 2016

Joke Stroller.

"Hey." Sapa aku pada Wani, bini aku.

"Hey dude wazzup?" Balasnya sambil buat muka poyo.

"I think, I want to buy a jog stroller for our baby." Kataku sambil menunjukkan contoh jog stroller di laman facebook.

"Hmm. Macam ni lah. Saya rasa kalau awak, dia jadi joke stroller. Sebab it's a joke kalau awak nak jog."







Okay.